Är Swish lån framtidens lån? Här är några slagkraftiga anledningar som talar för det

Det kan vara svårt att veta var man ska börja när det gäller att låna pengar. Behöver du ett stort lån eller vill du bara ha lite extra pengar? Behöver du snabblån eller räcker det med ett privatlån?

Vilket är egentligen det bästa alternativet för din situation? Sanningen är att det finns många olika typer av lån och det är upp till varje enskild låntagare att avgöra vilken typ av lån de ska ansöka om. Det enda som alla dessa olika former av lån har gemensamt är att de kräver någon form av återbetalningsplan med tillhörande ränta.

Ett form av lån som ännu inte riktigt kommit igång ännu är Swish lån. Dessa går dessvärre inte att ansöka om än så länge på grund av ett par avtalsmässiga och tekniska skäl. Fråga är bara om vi kommer kunna låna pengar med hjälp av Swish i framtiden, och huruvida det kommer finns några fördelar med att göra detta. Allt detta kommer vi diskutera i denna artikel idag.

Vad är Swish?

Om du bor i Sverige är sannolikheten ganska stor att du känner till vad Swish är för något. Skulle du mot förmodan inte känna till vad denna app gör så kan man enkelt säga att Swish möjliggör för dig att göra snabba överföringar av pengar direkt genom din smartphone.

Swish är helt enkelt en app där användare kan skicka pengar fram och tillbaka till varandra utan någon väntetid på att pengarna ska skickas och helt kostnadsfritt dessutom. Allt du behöver göra är att installera appen på din mobila enhet och registrera dig med hjälp av ditt BankID. Om du ännu inte har ett sådant kan du enkelt få hjälp med att skaffa detta hos din bank.

När kommer vi kunna låna pengar med Swish?

Såklart finns det ingen som riktigt kan svara på när vi kommer kunna låna pengar med hjälp av Swish. Än så länge är väl den rimligaste frågan om Swish lån någonsin kommer vara tillåtet.

Om vi bara skulle spekulera kring vilka fördelar som Swish lån skulle kunna medföra, kan man nästan direkt peka på att det definitivt skulle snabbat på utbetalningsprocessen av snabblån. Det går redan idag relativt snabbt att få ut pengar som man ansöker om via ett snabblån, men om bankerna använda sig av Swish hade det kunnat gå betydligt snabbare än vad det redan gör.

Än så länge är denna tanke som sagt endast hypotetisk, men enligt oss finns det ändå en chans att detta kanske blir verklighet i framtiden. Tiden får helt enkelt svara på denna fråga.

Hur ser möjligheterna för snabba lån ut nu?

Även om det ännu inte är möjligt att ansöka om ett Swish lån finns det fortfarande gott om möjligheter på marknaden när det gäller snabblån. Faktum är att om du behöver pengar snabbt finns det flera sätt att få tag på det du behöver.

Under det senaste året eller så har vi sett en explosionsartad ökning av utlåning på nätet av företag som erbjuder snabblån. Faktum är att det nu finns fler än någonsin tidigare. Dessa långivare låter dig ansöka om ett lån snabbt och enkelt – oavsett om du är hemma eller på språng. Och i många av fallen kan du få pengarna utbetalda redan samma dag.

Jämför alltid snabblån för att hitta lägst ränta

Att jämföra innan man tecknar något låneavtal är något som många låntagare verkar glömma är en av de viktigaste sakerna när det gäller att låna pengar. Räntorna kan nämligen variera kraftigt och det kan göra stor skillnad för återbetalningen om du lånar pengar beroende på hur ränteprocenten ser ut.

Snabblån har generellt sett ofta högre ränta än andra typer av lån – så var försiktig så att du inte går i någon ekonomisk fälla. Om nu Swish lån skulle bli en grej i framtiden är vi på att även dessa lån skulle få en relativt hög ränta.

Det finns alltid en risk att ta snabblån

Även om det kan verka enkelt att låna pengar från en långivare finns det alltid en risk.

Om du inte är försiktig och gör din research kan lån av pengar snabbt förvandlas till ett ekonomisk mardröm. Detta gäller i synnerhet när det kommer till snabblån och de höga räntorna.

Avslutningsvis

Framtiden får utvisa om vi kommer att få se Swish lån eller inte, men för tillfället är detta bara en spekulation om hur det eventuellt kan komma att bli framöver.

Om du letar efter ett snabbt lån med lite krångel och möjlighet att få ut pengarna samma dag som du ansökt finns det som tur är en hel del olika långivare som du kan vända dig till.  Det finns dock alltid en risk med att ta ett kortfristigt lån, så se till att du först har undersökt alla dina andra alternativ innan du går vidare med detta.