Vad finns det för olika typer av fönster?

Är det dags att renovera fönsterna? Isåfall är alltid viktigt att du är helt säker på att du väljer den bästa typen för ditt hem. När det gäller fönster finns det dock ingen universallösning. Olika typer av fönster tjänar olika syften och kan användas i olika sammanhang beroende på behoven i ditt hem.

Det finns allt från inåtgående fönster och fönster som går att öppna åt båda hållen, och faktum är att varje typ har sina egna unika egenskaper som kan hjälpa dig att få ut det mesta av ditt renoveringsprojekt. I den här artikeln tar vi en närmare titt på några av de olika typerna av fönster som finns tillgängliga idag så att du kan fatta ett välgrundat beslut när du bestämmer dig för vilket fönster som är rätt för dig.

Nu sätter vi igång!

Inåtgående fönster

Inåtgående fönster är precis som det låter: det är ett fönster som öppnas inåt i stället för utåt.

Ett bra exempel på när det kan vara klokt att investera i dessa typer av fönster är på högre våningar där det kan vara svårt att på utsidan kunna tvätta och pusta fönstret. Ett inåtgående fönster gör det betydligt enklare att ta hand om fönstret inifrån

Utåtgående fönster

Utåtgående fönster är den direkta motsatsen mot inåtgående fönster, eftersom att dessa fönster öppnas utåt i stället för inåt.

Den här typen av fönster är kanske det mest vanliga i svenska hem runtom i landet, och många äldre hus har denna typ av fönster. Den stora fördelen med dessa fönster är att de gör det enkelt att öppna upp och vädra sin bostad.

Fönster som både är in- och utgående

Det finns även fönster som kan vara både går att öppna inåt- och utåt, beroende på behoven i ditt hem. Dessa fönster är perfekta husägare som vill dra nytta av fönstrens fördelar både inåt och utåt.

Att välja rätt fönster för ditt hem

När det gäller att välja rätt typ av fönster för ditt hem är det viktigt att se till att du tar hänsyn till behoven på just din plats. De typer av fönster som kan fungera bäst i ett flerbostadshus behöver inte nödvändigtvis inte vara av samma typ som du skulle välja för ett enfamiljshus-

Om du tar dig tid att förstå dina behov och undersöka alla olika typer av fönster som finns tillgängliga kan du fatta ett välgrundat beslut och välja det fönster som passar bäst för just din fastighet. Dessutom är det så att om du behöver hjälp med fönsterrenovering Stockholm så finns det gott om företag som kan hjälpa dig med detta. Och detsamma gäller om du bor i någon annan av storstäderna i vårt avlånga land.

Det finns olika typer av glas

När du väl vet vilket typ av fönster du vill ha så finns det därefter många valmöjligheter när det gäller vilket typ av glas som du ska använda. Olika typer av glas erbjuder olika fördelar och kan göra stor skillnad när det gäller energieffektivitet, estetik och säkerhet.

Två av de mest populära typerna av glas som används i fönster är fönster med dubbla glasrutor. Dessa typer av av fönster har alltså två glasrutor med ett mellanrum mellan dem, vilket bidrar till att skapa ytterligare ett lager av isolering som går att värmen stannar i huset på vintern och att husets hålls svalt på sommaren.