Vanliga frågor om att anlita flyttstäd

Att flyttstäda kan vara en väldigt jobbig och tidskrävande uppgift när du är mitt upp i processen av att flytta. För att göra flytten så stressfri som möjligt kan det därför vara värt att överväga att anlita en en firma som sköter flyttstädningen åt dig. Detta kommer självklart spara dig en hel del tid och arbete, men det kommer naturligtvis att kosta dig en slant också.

Rubriken på den här artikeln har redan avslöjat vad vi ska ta upp i den här texten, men det skadar inte att vara övertydlig. Det vi ska gå igenom är alltså några av de vanligaste frågorna som brukar förekommer när det gäller att anlita flyttstäd.

Kan man utnyttja RUT-avdrag?

Ja, sedan år 2008 har privatpersoner kunnat få en skattereduktion för hushållstjänster, där flyttstädning är en giltig tjänst. Detta motsvarar halva kostnaden för arbetet och dras direkt från fakturan. De som har bott i bostaden kan använda RUT-avdraget för städningsarbeten i samband med utflytt. 

Vanligtvis kommer städfirman ansöka om RUT-avdraget åt dig om du ber om det. Såklart kan du göra det på egen hand också, men om du vill få allt gjort åt dig så är det bara att kolla med städfirman du anlitat om de kan ansöka åt dig.

Var hittar man företag att anlita för flyttstäd?

Ett av de bästa sätten att hitta ett städföretag av hög kvalitet är att söka på Google efter städtjänster i ditt område. Du kan givetvis också kolla med personer i din närhet om de känner till något företag nära dig som utför dessa tjänster. 

Är det så att du är på jakt efter flyttstäd i Göteborg så finns det ett flertal olika aktörer som kan hjälpa dig med detta. Vi rekommenderar alltid att man tar in offerter och undersöker ett par olika lämpliga aktörer så att man får en uppfattning om vad bästa priset kan tänkas vara, samt att man väljer ett företag med bra omdömen från tidigare kunder.

Behöver man tillhandahålla städfirman med städmaterial?

Nu kan vi givetvis inte tala för alla städföretag i hela landet, men i regel så behöver du som kund inte tillhandahålla städutrustning när du anlitar en flyttstädningsfirma. 

De flesta företag kommer till ditt hem med sina egna produkter och verktyg, så allt du behöver göra är att luta dig tillbaka och slappna av medan de tar hand om städningen åt dig. Men se förstås till att företaget har allt som behövs genom att fråga dem innan de kommer hem till dig.

Vad kostar det att anlita flyttstäd?

Sist men inte minst undrar många hur mycket det kommer att kosta att anlita en städfirma för flyttstädning. Detta är alltid svårt att svara på eftersom priset kan variera mycket beroende på faktorer som storleken på ditt hem och vilken typ av extrafunktioner du vill ha med i tjänsten o.s.v. 

Vissa städföretag tar helt betalt per timme, men vi skulle uppmana dig om att be om att få ett fast pris innan du anlitar ett företag. På så sätt vet du exakt hur mycket du kommer att betala och du behöver inte oroa dig för extra kostnader.