Vilken tillbyggnad höjer husets värde mest?

Utbyggnader kan vara ett bra sätt att göra sitt hem fräschare och snyggare, samtidigt som det kan öka värdet på ditt hem, men vilken utbyggnad ger dig störst avkastning på investeringen?

Idag kommer vi att titta lite närmare på några av de mest populära typerna av utbyggnader och ta reda på vilken som är den bästa investeringen för ditt hus.

Nu sätter vi igång!

Kom ihåg att ansöka om bygglov

Innan vi sätter igång och börjar lista olika utbyggnader vill vi passa på att poängtera vikten av att du alltid ansöker om bygglov innan du påbörjar utbyggnadsarbeten på din fastighet.

Om du inte gör det kan det leda till att du måste betala höga böter eller till och med att du måste riva tillbyggnaden, så det är definitivt inte värt risken! När du ansöker som bygglov kommer du att behöva skicka med bygglovshandlingar såsom bygglovsritningar.

För att dessa ska vara korrekta är det enligt oss alltid bästa att anlita proffs för att skapa dessa handlingar och ritningar. Hos Bygglovskonsulter.com kan du titta närmare på hur du går tillväga och bygglovsritningar pris. 

Nu när vi har fått det ur vägen, låt oss ta en titt på några av de populäraste utbyggnaderna!

1. Köksutbyggnader

Köksutbyggnader är ett utmärkt sätt att öka värdet på ditt hem eftersom de tenderar att vara mycket uppskattat hos potentiella köpare om huset har ett nytt och fräscht kök.

Så om du är om du planerar att sälja ditt hem inom en snar framtid kan en utbyggnad av köket vara ett bra sätt att öka dess värde.

2. En swimmingpool 

Finns det något bättre än att ha fri tillgång till svalkande vatten att kunna doppa sig i under varma sommardagar? Genom att bygga en pool på din trädgård kan du öka dess värde och samtidigt göra det roligare för dig och din familj. Se bara till att få ett bygglov först!

När det kommer till att bygga en swimmingpool finns det många vägar man kan gå, och en hel del prisklasser som man kan välja mellan. Du kan få en liten och enkel pool ovan jord installerad för en relativt låg kostnad, eller så kan du satsa på en pool under jord med uppvärmning, belysning och filtersystem. Det beror verkligen på din budget och vad du vill få ut av poolen.

3. Ett garage 

Att bygga ut ett garage är ett bra sätt att öka värdet på ditt hem eftersom det kommer ge dig, och eventuella framtida köpare, extra säkerhet för era fordon. Det ger dig också mer utrymme för att förvara saker som trädgårdsutrustning, verktyg, cyklar och så vidare.

Hur pass stort garage du behöver beror såklart på hur din livssituation ser ut, samt hur stort tomt du har. Om du har en större tomt kan du för all del satsa på att bygga ett dubbelgarage, vilket skulle vara bra om du har två bilar eller om du vill använda ena sidan av garaget som verkstad eller liknande.

Låt de egna behoven stå i centrum 

Det är viktigt att komma ihåg att även om det alltid är en bra idé att öka värdet på ditt hem, bör du också se till att alla utbyggnadsarbeten du gör är något som du verkligen behöver eller vill ha. När allt kommer omkring är det du som måste bo i huset så det är viktigt att du gör det till en plats som passar dina behov och önskemål.

Det finns ingen anledning att till exempel installera en swimmingpool om du inte planerar att faktiskt använda den, och det är heller inget kul att lägga pengar på ett stort garage om du inte har några bilar att förvara där. Så tänk på det när du planerar framtida utbyggnader av din fastighet, och se till att göra det som passar dina behov bäst.